Forsiden til Norsk Schapendoesklubb
    Rasespesialen 2019
    Utstilling
    Agility
    Gjeting
    Bruks
    Rallylydighet
    Lydighet
    Røde Kors besøkshund
    Gåturer og treff
    Medlemsmøter
    Mestvinnende schapendoes  Kontakt oss
    Bli medlem
    Kontakt oss

 
 Du er her:  Forsiden : Aktiviteter : Agility

                  SCHAPENDOES OG AGILITY
 
For meg og min mann har Schapendoes vært en fantastisk rase å begynne vår karriere innen agility med!  De er lettlært, fokusert, ivrig og utholdene – og de elsker agility!!! 
Schapendoes er en kroppsgjeter, det vil si at de følger deg tett, men kan allikevel læres til å være svært selvstendige – og kan sendes frem over flere hindre uten at handleren er med. Dette er en stor fordel i sporten, siden de er raske hunder som det kan være vanskelig å holde følge med!
De er flinke til å beregne både høyde og avstand, samtidig som de ser hvilken vei kroppen til handleren peker, slik at de lander i den retningen de skal over neste hinder.  De hopper høyt og snur på en ”femøring”, fordi de har en utrolig spenst.


Bildet viser min mann Kurt Winge og hans Schappe Rover i aksjon på agilitybanen. Bildet illustrerer godt disse hundenes vilje og iver til å jobbe, synes jeg. Rover har en utrolig eksposivitet som ikke alle i rasen har. Rover er 48 cm høy, og det vil si en liten hund i klassen for store hunder, som går fra 43 cm og oppover. Når høyden på hopp-hindrene er 60 cm i klasse 3, sier det seg selv at det krever sitt.
 
 
Meg og min Ikaros.  Han svever høyt over hindrene med sine 51 cm’s høyde. Ikaros har ikke den samme eksplosiviteten som Rover, men han har farten inne. Det som er så flott med Schapendoesene, er at de justerer sin fart etter handleren.  For meg har dette vært avgjørende i innlæringsfasen, siden jeg ikke klarer å springe så fort.  Ettersom hundene kan lære selvstendighet, kan jeg sende ham over lange avstander, og selv ta snarveier for å være på plass for å vise ham videre.
 
Våre gutter blir lagt merke til på agilitystevner rundt om i landet, først og fremst for sin glede over det de holder på med, men også for den fart og presisjon de har i løpene. 
En Schapendoes er en logrende glad og morsom hund, som egner seg godt til agility, og som er en enkel hund å lære inn. Siden de er så oppmerksomme, er det en super rase å starte sin agility-karriere med! De følger deg til du er trygg på handlingen din, og samtidig kan du lære dem selvstendighet på banen, slik at du også får den farten du ønsker og behøver i konkurranser.
 
Skrevet av 

         Irene Rødelv
 
 
 
 Gå til forsiden
Norsk Schapendoesklubb,   - kontakt oss
© 2019  Din Dataløsning EPS | Firmawebben | Rasehund   -  logg inn   -  Webmail