Forsiden til Norsk Schapendoesklubb
    Avlsrådet
    Avlsregler
    Helse
    Oppdrettere
    Valper
    Hannhundliste
    DoesData
    Avlsbedømmelse
    Tips til tispeeiere
    Omplasseres  Kontakt oss
    Bli medlem
    Kontakt oss

 
 Du er her:  Forsiden : Avl og oppdrett : Omplasseres

Omplasseres

På denne siden vil vi legge ut schapendoeser som dessverre må se seg om etter et nytt hjem. 

Fia Det er med tungt hjerte at jeg nå vurderer å omplassere min faste følgesvenn, Schapendoesen Fia. Pga. samlivsbrudd og livssituasjon er jeg nå usikker på om jeg klarer å beholde henne videre. Da min vurdering kommer til å ta litt tid, samt at det er viktig for meg å finne riktig hjem så ønsker jeg å komme i kontakt med eventuelle personer som kunne tenke seg å overta henne.

Jeg arvet Fia av min mor i starten av 2016. Mamma var oppdretter av Schapendoes (BidiBiankas Kennel), og Fia vokste den gangen opp sammen med sin bestemor «Diksi». Fia er en helt herlig hund som det er lett å bli glad i. Hun er høyt elsket av oss, katten vår, hundepasser, familie og venner. Hun er rolig når vi er rolige, men alltid klar for tur og spenning, være seg telttur, skitur, topptur osv! Da hun ikke er så flink til å være alene hjemme er hun som oftest med i bilen hvor enn jeg drar. Det siste året har Fia vært så heldig å ha daghjem hos en hundevenn i nærheten av hvor vi bor, slik at hun slipper å være med på jobb😊. Et hjem hvor hun elsker å komme til!


Noen punkter:
* 5 år gammel fulgt opp med chip og vaksiner. Ingen kjente sykdommer av det jeg vet om.
* Som gjeterhund er hun alltid opptatt av å samle flokken og har et snev av separasjons angst.
* Kjøre og være/vente i bil går fint, men alene hjemme er vanskelig. Klorer ikke opp møbler eller dører, men er urolig og uler og bjeffer. -Vi har dessverre ikke fått øvd noe særlig på dette etter vi arvet henne.
* Usikker på andre hunder. Dette varierer veldig, Fia forstår ikke så godt signaler og lek fra/med andre hunder, blir de for ivrige så blir hun redd og sur. Til tider er det helt ok å møte andre hunder, andre ganger er hun usikker og fremstår aggressiv. Har fått tips om at hun trenger mer sosialisering og trening med aldre hunder, noe det har vært lite av de siste årene.
* Allergivennlig, noe som har fungert bra med person som har allergi mot hund i vårt hjem
* Fia var tidligere aktiv med Aguility, noe som hun den gangen behersket godt og trivdes med. Dette er dessverre ikke vedlikeholdt av meg, men kunstnene kan sikkert friskes opp😊

Det viktigste er at hun får det godt og ikke blir en kasteball mellom flere hjem. På grunn av punktene over så er jeg ute etter en person med erfaring med rasen eller tilsvarende rase, som har god tid og som er i riktig livssituasjon til å ta hånd om henne. Det er viktig for meg at hun får det godt, og omplassering vil kun bli aktuelt dersom alt ligger til rette for dette. Jeg ser derfor for meg en prøveperiode/overgang hvor ny eier kan bli med på tur og passe henne i perioder. Delt omsorg kan også være en aktuell løsning.
NB! Det er ikke gitt at jeg klarer å gi henne i fra meg, men slik det ser ut nå så er det aktuelt

Eier Andreas Køste kan kontaktes på tlf : 993 55 032 
Eventuelt gjennom Finn annonsen 
 
 Gå til forsiden
Norsk Schapendoesklubb,   - kontakt oss
© 2019  Din Dataløsning EPS | Firmawebben | Rasehund   -  logg inn   -  Webmail