Forsiden til Norsk Schapendoesklubb
    PRA-testing
    Mulighet for DNA-testing
    Forskning vedrørende leverenzymaktivitet
    HD
    AD
    Øyelysninger  Kontakt oss
    Bli medlem
    Kontakt oss

 
 Du er her:  Forsiden : Avl og oppdrett : Helse : Mulighet for DNA-testing

Mulighet for DNA-testing

HAR DIN HUND EN ARVLIG SYKDOM – MULIGHET FOR DNA-TESTING

I Schapendoes som i alle andre raser og for den saks skyld arter, ligger det disposisjon for ulik sykdom i arvematerialet. Mange av disse sykdommene vil kun komme til syne i få enkeltindivider. Noen ganger kommer disse sykdommene «ut av det blå», som i denne historien om urinsteiner i Schapendoes https://exaress.blogspot.com/2018/10/hyperuricosuria-in-schapendoes-breed.html?spref=fb.

Å vite årsaken til ulik sykdomstilstander er ikke bare viktig for avl, men også for å kunne forebygge og gi din hund et langt og godt liv. Mye kan gjøres med «miljøpåvirkning», som med tilpasset fòr, aktivitet og andre tilpasninger. I eksempelet med dannelse av urinsteiner, som er det en tilstand som fører til store smerter og som i verste fall kan føre til at hunden ikke kan urinere og da vil dø, kan forebygges med forebygges med rett fòr, https://mydogdna.com/blog/hyperuricosuria-test-validated-schapendoes

I forbindelse med gentesting av øyesykdommen gPRA har den International Schapendoes Federation inngått en avtale med laboratoriet Biofocus LADR Gesellschaft für biologische Analytik i Tyskland., som også vil dele kunnskapen med klubben, slik at resultatene kan brukes for å ivareta en sund og frisk rase.

Om de ter ønskelig for deg å ta en DNA-test av din hund, kan du for 101,15 euro få utført DNA-testen. Prøvene må sendes inn av veterinær. På nettsidene til International Schapendoes Federation finner du mer informasjon, og skjema for bestilling av "Molecular Genetic Diagnostics of gPRA" og du må da krysse av for gentesten som også omfatter en ISAG 2006 DNA-profil.
 
 Gå til forsiden
Norsk Schapendoesklubb,   - kontakt oss
© 2019  Din Dataløsning EPS | Firmawebben | Rasehund   -  logg inn   -  Webmail